Türkiye ve Paraguay arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ile Paraguay otomotivde vites büyütüyor

 Türkiye ve Paraguay arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ile Paraguay otomotivde vites büyütüyor

Türkiye ile Paraguay arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve iş insanlarının temaslarının artması için Paraguay – Türkiye Ticaret Odası kuruldu. Ticaret Odasının adı da “Camara de Comercio Paraguay-Türkiye” kısaca CAPATURK olarak kondu.

CAPATURK’e kurucu başkanı olarak da iş insanı Rodrigo Samaniego seçildi. Rodrigo Samaniego, iki ülke arasındaki temasların artması amacı ile kurucu üyeler Rüçhan Eroğlu, Juan Carlos Acuna ve Hugo Nunez Torras ile ülkemize geldi.

32 yaşındaki genç başkan “Türkiye’ye Güney Amerika’nın Kapısının anahtarını getirdik” mottosu ile bazı kurum ve kuruluşlara tanışma ziyaretlerine başladı. Paraguay’ın başkenti Asuncion’un önemli iş insanlarının kurduğu CAPATURK’ün Paraguay Sanayi ve Ticaret Bakanı Luis Castiglioni ve Türkiye’nin Asuncion Büyükelçisi Serhat Aksen’in desteklediğini belirten Rodrigo Samaniego Türkiye ile ticareti geliştirmek amacı ile yaptıkları görüşmelerde ülkemizden demir çelik medikal ürünler ve en önemlisi de otomotiv yan sanayii ürünleri almayı arzu ettiklerini açıkladı.

Mehmet Emin Sezer | www.otosiklet.com

TÜRKİYE İLK SIRADA

Paraguay otomotiv sektörünün yeni ve yoğun günlerden geçtiğini vurgulayan Rodrigo “Genişletme modelinin, yüksek yatırım ve AR-GE harcama senaryosunda kârlılığı sağlamak için önde gelen otomobil üreticilerinin ana stratejilerinden biri olarak devam ettiklerini anlattı. Ve “Hem büyük oyuncular hem de yeni tasarımlar, ağırlıklı olarak kullanılan ve otonom parçalara yönelik bir şekilde odaklanıyor.Ülkedeki otomotiv endüstrisini yönlendirmeye yönelik güçlü hükümet, Paraguay için önemli bir güçtür. Bu arada çevre kirliliği ve emisyonlar konusunda sıkı çevre düzenlemeleri, için çalışmaları hızlandırdık. Paraguay otomotiv pazarının iyileştirme SWOT analizini yaptık. Binek otomobiller, hafif ticari araçlar, kamyonlar, vanlar, motosikletler diğerlerinde ortaya çıkan ve yeni pazar trendleriniaraştırdık. Türkiye’de bu hedeflerimizin ilk sıralarda yer alıyor. Bu nedenle ülkenize geldik” dedi.

 MERCOSUR BÜYÜK PAZAR

Rodrigo Samaniego Güney Amerika coğrafyasında çok önemli bir ekonomik birliktelik olan MERCOSUR’un üyesi olduklarını belirterek “Biz 1991 yılında Paraguay, Brezilya, Arjantin ve Uruguay olarak MERCOSUR adı verilen bir birlik oluşturduk. Şili ve Bolivya’da bu birliğe şimdilik aday. Bu oluşum Türk yatırımcıları ve iş insanları için fırsat. Çünkü bir anda Güney Amerika kıtasının dev ülkeleri ile partnerlik yapma ve ürünleri bu ülkelerde pazarlama şansı doğuyor. Bu nedenle ben bunu Güney Amerika’nın anahtarı getirdik diye yorumluyorum” diye açıklıyor.

Yorum Yap

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.